Rep-idemija , Predstavljamo ...




Skankdafaka je mc koji je prisutan u "rep igri" jos od davne 2004 , kroz sve ove godine je osvajao razne battle turnire koji su se prije odrzavali na hip hop portalima. Mnogi vjerovatno nisu culi za njega sve do jula prosle godine kada je izbacio RR EP koji je bio dosta dobro ispracen a ne davno nakon toga je zaredao par hitova kao sto su Prati Ritam , Odrasli na repcugi , Repidemija ili poslijedna stvar Guzotomija .

Pjesma i spot za Prati Ritam je do sad njegova naj uspijesnija pjesma sa skoro 30.000 pregleda na youtube. Ove godine je formirao ekipu zajedno sa Vordabeatzz,Nexter,Haky,Donie Montana i Head pod nazivom Nema Labavo Ent. koja ce kako kazu uskoro postati ne zavisna izdavacka kuca u kojoj ce biti izdani razni reperi . Kako sam kaze narod nece vise da slusa rep koji se radio prije desetak godina pa zato je i on na vrijeme prepoznao situaciju i napravio pjesme tipa "Afterparty" zajedno sa Tier i "Guzotomija" sa Nexterom i za sad su jako dobro prihvacene od strane publike.

 Skankdafaka: " Fazon je u tome da radis komercijalu ali na reperski fazon ! " Na pitanje o idolima ili ljudima s kojim bi volio saradjivati dobili smo slijedeci odgovor: "Pa puno je dobri repera danas a i losih nazalost ali takvi nece ni uspijeti na kraju i sami ce shvatit da im ne lezi to ... Svakako kao idola mogu zaokruziti Frenkie-a i Edu Maajku jer preko njih sam i usao u rep i oni su fakticki prvi izvodjaci koji su napravili nesto bas veliko u bosni s repom. Ugovaram trenutno saradnju sa Frenkie i sa SMA pa nadam se da to sredimo ubrzo a volio bi odradit nesto sa Jala ili Buba Corelli svakako ... "




Popular Posts